Túto sobotu sa konala tanečná aktivita s názvom “Folklórny večer” v bratislavskej pobočke Cirkvi Ježiša Krista a bola to veru vydarená akcia. Síce sa jej nezúčastnil taký počet ľudí ako januárovej súťaže vo varení halušiek “Majster Haluška 2019”, ale táto aktivita priniesla mnohým potešenie z tanca a stretnutie v kruhu priateľov.

Tanec a hudba zbližujú

Určite si spomeniete na školy v prírode, či letné športové sústredenia a kempy. Ich súčasťou boli aj tanečné aktivity, ktoré spájali spolužiakov a formovali priateľstvá, častokrát na dlhé roky. Tanec a hudba zbližujú! Áno, vyžaduje to odvahu a guráž vyzvať dámu do tanca ale ten dobrý pocit, ktorý prichádza z tanečnej zábavy sa vryje človeku do spomienok. Spoznáte nových ľudí. Získate nové zážitky a poznáte, že Cirkev Ježiša Krista nie je len o nedeľnej bohoslužbe. Počas pracovného týždňa je vedená výuka angličtiny (začiatočníci, pokročilá konverzácia), v stredu prebieha kurz rodinnej histórie a v sobotu večer hier. V rodinách členov Cirkvi sú zásady evanjelia žité každý deň, nie len v nedeľu. Cirkev poskytuje okrem iného miesto pre naše talenty a vlohy, o ktoré sa navzájom delíme a tak spolu rastieme na našej ceste evanjeliom Ježiša Krista.

Dieter F. Uchtdorf učil„Toto je ten druh kultúry evanjelia, ktorý chceme pestovať v celej Cirkvi Ježiša Krista. Snažíme sa posilniť Cirkev ako miesto, kde si navzájom odpúšťame. Kde odoláme pokušeniu nájsť chybu, klebety a nevzbudzujeme u druhých pocit menejcennosti. Kde namiesto toho, aby sme poukazovali na nedostatky, pozdvihneme sa a pomôžeme si navzájom.“

Kiež my samy dopomôžeme k tomu, aby sme jeden druhého pozdvihli, podporili a stali sa čo najlepšími. Čím viac príležitostí k tomu máme a využijeme, tým podobnejší Kristu sa aj staneme. Veď kde inde sa môžeme inšpirovať v žíti evanjelia než v našich rodinách a cirkvi? Chceme sa zlepšovať a priblížiť viac k Pánovi, nášmu Spasiteľovi, Ježišovi Kristovi.

Na ceste je dobré byť s kamarátom

Putovanie životom je o dosť príjemnejšie, keď máme spolupútnika. Rodina, priateľ, kamarát, či kamarátka, na ktorých sa dokážeme spoľahnúť. Verte mi, z vlastnej skúsenosti je to naozaj tak, že byť osamelý neprináša veľa pozitívneho. Spolu sme silnejší, dokážeme viac. Cirkev Ježiša Krista poskytuje príležitosť posilniť sa a byť posilnený na našej ceste späť k Bohu. tanec

Preto neotáľajte so zapojením sa do aktivít v Cirkvi Ježiša Krista. Toto je živá cirkev, ktorá je plná skvelých ľudí odhodlaných nasledovať Krista a pritom si cestu evanjelium naplno užiť so všetkými darmi a požehnaniami, ktoré k tomu patria.

Príďte a uvidíte!

The following two tabs change content below.
Vo všetkom hľadám to dobré, aj keď by to mala byť iba štipka dobra. Sme strojcami vlastného šťastia ale v mnohom nám pomôže Boh, a kto vie, možno všetkých dobrých ľudí k nám posiela práve On.