Zapojiť sa do niečoho živého je pre mňa darom od Boha

Viera v akcii – bez poučiek ale s príkladmi

Keď som sa prvýkrát dopočul o Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní, zaujala ma zanietenosť, doslova zápal pre Kristovo evanjelium. Je to ako včera, keď spomínam na svoju hosťovskú rodinu z Oregonu, od ktorej som sa z prvej ruky dozvedel viac o ich viere. Viete, tento pojem viery mi bol do mojich približne 17tich rokov vysvetlovaný veľmi imaginárne. Nikto to nedokázal uchopiť v jednoduchosti tak, aby som mu porozumel. Môj hosťovský otec Benjamin mi ale všetky zásady žitia viery v Ježiša Krista ukázal na živo v akcii. Zaujalo ma to.

Živá Cirkev

Chcel som sa stať súčasťou skupiny ľudí, ktorí mali túžbu meniť veci k lepšiemu, zlepšovať sa každým dňom a získavať nové poznanie deň za dňom. Cítil som podporu vo svojom duchovnom raste doslova na každom kroku. Videl som okolo seba rodiny, ktoré žili evanjeliom Ježiša Krista. Nielen slovami ale skutkami, A práve toto malo na mňa veľký vplyv. Uvedomil som si, že Cirkev Ježiša Krista je živá. My, jej členovia, odhodlaní nasledovníci Ježiša Krista máme dať ruku k dielu a byť zapojený do Pánovho diela.

Dnes, žijeme s manželkou v Bratislave a pozorujeme, ako pobočka v Bratislave žije. Počas zaneprázdneného pracovného týždňa týždňa sme síce v kontakte väčšinou iba cez messanger, či sociálne médiá ale každú nedeľu spolu trávime čas. Stredy vyučujú misionári na plný úväzok bezplatne angličtinu, v piatok cudzincov slovenčinu a raz za mesiac organizujeme pobočkové aktivity pre nás všetkých – rodiny, jednotlivcov a priateľov Cirkvi.

Aktivity na rok 2019

Tento rok máme už za sebou súťaž vo varení halušiek „Majster Haluška 2019“, ktorá sa stretla s veľkým ohlasom. Vo februári nás čaká „Folklórny večer“ s výukou tancov, nasledovaný filmovým večerom v marci. Apríl praská obvykle vo švíkoch, keď máme príležitosť sledovať generálnu konferenciu. Tento rok pripadá jej sledovanie v na druhý aprílový víkend () a po nej nás čaká jarná okrsková konferencia okrsku Bratislava, Slovensko. V máji si spravíme jarný výlet na Pajštún, ktorý sa bude prelínať s víkendovou aktivitou mladých mužov. V sobotu 18. mája sa zúčastníme výročia zasvätenia Slovenska ku kázaniu evanjelia. 1. jún patrí dňu detí, prvý júlový týždeň Chrámovému výletu pobočky do Freibergu a letnou opekačkou na Lodenici. August je tak ako tak plný rodinných dovoleniek, táborov pre mládež v Nemecku ale so začiatkom školského roka pokračujeme výstupom na jeden zo slovenských vrchov. Október patrí generálnej konferencii a posedeniu po jej skončení. Priaznivci stolného tenisu si prídu na svoje v novembri a rok 2019 spolu zakončíme vianočným večierkom.

The following two tabs change content below.
Vo všetkom hľadám to dobré, aj keď by to mala byť iba štipka dobra. Sme strojcami vlastného šťastia ale v mnohom nám pomôže Boh, a kto vie, možno všetkých dobrých ľudí k nám posiela práve On.