Music and the Spoken Word (Hudba a hovorené slovo) spevokolu Mormon Tabernacle Choir sa odteraz vysiela každú nedeľu na deviatich oficiálnych národných internetových stránkach Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní v Európe. Cirkev zaisťuje fungovanie tohto speváckeho zboru. Mormon Tabernacle Choir je celosvetovo známe hudobné teleso zložené z 360 mužov a žien, ktorí každoročne venujú dobrovoľne svoj čas a talenty desiatkam rôznych vystúpení, vrátane tohto programu.

Program Music and the Spoken Word je najdlhšie nepretržite vysielaným rozhlasovým a televíznym programom na svete. Vysiela sa už 89 rokov! Iba nedávno sa program začal vysielať aj v Európe, a to každú nedeľu od 17:30 (SEČ) na týchto oficiálnych internetových stránkach Cirkvi v angličtine alebo nemčine.

Vzhľadom k tomu, že živé vysielanie je v súčasnej dobe k dispozícii v angličtine a v najbližšej dobre sa neplánuje tlmočenie tohto programu, môžu slovenskí priaznivci speváckeho zboru sledovať program z ktorejkoľvek z vyššie uvedených stránok. Na youtube kanále speváckeho zboru nájdete tiež programy Music and the Spoken Word zverejnené v španielčine a portugalčine vždy niekoľko týždňov po ich živom vysielaní.

Živé vysielanie je odpoveďou na nesmierne pozitívne ohlasy na turné, počas ktorého zbor v roku 2016 vystúpil na niekoľkých miestach Európy po viac ako 20 rokoch od svojej poslednej návštevy. „Viera asi nie vždy hory prenáša, ale viera mení životy. … Nie je to iba o láske k hudbe, čo motivuje členov zboru Mormon Tabernacle Choir; je to aj ich viera,“ napísal v príspevku na svojom blogu profesor religionistiky Jean‑François Mayer potom, čo navštívil koncert vo švajčiarskom Curychu.

Odpoveď na koncertný úspech

Turné charakterizovali vypredané koncerty, nadšené publikum, ktoré zbor vždy odmenilo potleskom v stoji. Teraz si milovníci hudby v Európe môžu jednoducho pustiť Music and the Spoken Word a tešiť sa z toho, čo samotný názov programu naznačuje – z povznášajúcej hudby a inšpirujúcich slov, ktoré vedú k hodnotnejšiemu sväteniu dňa sabatu.

A tak neváhajme polahodiť nášmu umeleckému duchu vnútri nás a pusťme si Music and the Spoken Word každú nedeľu večer.

The following two tabs change content below.
Vo všetkom hľadám to dobré, aj keď by to mala byť iba štipka dobra. Sme strojcami vlastného šťastia ale v mnohom nám pomôže Boh, a kto vie, možno všetkých dobrých ľudí k nám posiela práve On.