„To čo obohacuje naše životy, nie je v tom, čo dostávame, ale v tom, čo dávame.“ Presne tak sa cítili všetci tí, ktorí dobrovoľne poskytli svoj čas, úsilie a talenty v projekte služby pre denný stacionár v Košiciach.

V službe blížnymMIsionári s fúrikmi

Misionári Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní slúžiaci v Košiciach a Banskej Bystrici sa stretli vo štvrtok 11. mája pred obedom na Galaktickej ulici, kde sa ako dobrovoľníci zapojili do služby pri upratovaní priestorov bývalej školy, dnešného denného stacionára. Zbierali popadané a odrezané konáre stromov, upravovali a zveľaďovali vonkajší areál denného stacionára TVOJA ŠANCA. Všetci dali ruku k dielu a do 16-tej hodiny boli potrebné veci úspešne dokončené. Katarína Hermelyová sa podujala vedenia projektu služby, za čo jej patrí naše poďakovanie. Je treba dodať, že podobný projekt služby sa na tom istom istom mieste odohral už na konci leta vďaka nadácii Wallace Toronto, ktorá každoročne organizuje projekty služby vždy v jednom meste na Slovensku, Morave alebo Čechách.

WP_20170511_14_21_13_Pro (2)

Koncert na posilnenie

Po službe nasledoval večerný hudobný koncert, ktorý potešil všetkých milovníkov náboženskej hudby. Výber piesní spolu s vysvetlením historického pozadia znovuzriadenia evanjelia Ježiša Krista poskytol radosť z krásnej hudby a súčasne prehĺbil a posilnil svedectvo všetkých zúčastnených. Novoustanovený prezident okrsku Bratislava, Allan Hardwick vydal na záver svedectvo o Pánovi Ježišovi Kristovi a program bol ukončený posedením v priateľskej atmosfére. Zhruba tridsiatka zúčastnených sa štvrtkového koncertu bola naplnená duchovnou silou a odhodlaním byť lepšími ľuďmiKoncert misionárov

Tu je jeden pohľad: „Celkovo hodnotím tento štvrtok ako deň preplnený duchovnými zážitkami a radosťou. Misionárov treba pochváliť za ich službu. Sú to skvelí ľudia so silným príbehom. Obetovali rok a pol, resp. dva roky svojho života misionárskej práci, ktorá sa prejavuje aj spôsobom, ako tento štvrtok.“ Pohoda po projekte služby

 

 

Článok bol spracovaný na základe slov Františka Kostraba.

 

 

The following two tabs change content below.
Vo všetkom hľadám to dobré, aj keď by to mala byť iba štipka dobra. Sme strojcami vlastného šťastia ale v mnohom nám pomôže Boh, a kto vie, možno všetkých dobrých ľudí k nám posiela práve On.