V sobotu 19. januára sa v pobočkovej budove Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní v Bratislave konala od 17.hodiny akcia „Majster Haluška“. Do súťaže sa mohol zapojiť každý, kto sa chcel podeliť o svoj kuchársky talent, zabaviť sa a zasúťažiť o víťazstvo v prvom ročníku súťaže „Majster Haluška“.

Bryndzové halušky od 7 družstiev

Prví súťažiaci zaplnili kuchynku už o 16-tej a s nadšením sa pustili so varenia jedného z najtypickejších slovenských jedál – bryndzových halušiek. Zemiaky, múka, soľ, bryndza, smotana, slaninka ako hlavné suroviny, pričom niektorí priniesli so sebou aj žinčicu. Postupne prichádzali aj ostatné súťažné družstvá až sme sa dopracovali k celkovo 7 súťažným tímom. Stoly v kultúrnej miestnosti sa zaplňovali, a postupne boli všetkým servírované bryndzové halušky. Každý sa mohol zapojiť do ohodnotenia bryndzových halušiek, prideliť tak body od 1 do 10 a rozhodnúť o tom, kto získa titul „Majster Haluška“.

Majster Haluška

Prvý tím v zložení dvoch dám, Elenky a Zuzky, nastavil latku vysoko a ich halušky boli naozaj lahodné. Nesklamali ani družstvá skladajúce sa z mladých dobrovoľníckych misionárov Cirkvi. Možno to ešte neviete ale príprava halušiek je častokrát súčasťou ich nedeľného večera, a tak ich získané kuchárske zručnosti zmiešané s láskou ku Slovensku robili ašpirantmi na víťazstvo.

„My sme do našich halušiek vložili hlavne veľa lásky a dúfame, že budú všetkým chutiť“

K dobrým haluškám a kofole patrí samozrejme aj dobrá hudba. Síce to nebola živá hudba ale slovenské ľudové piesne a ukážky tancov potešili nejedného účastníka akcie. Počas zaneprázdnených dní v našich životoch nezostáva častokrát priestor ani len na obyčajné porozprávanie sa. A počas tejto akcie sa aj to dalo stihnúť.

Ženy ovládli prvý ročník súťaže Majster Haluška

Jedlá pripravené súťažiacimi boli naozaj lahodné. Nielenže chutili naozaj všetkým, ale nebolo vôbec jednoduché rozhodnúť sa, komu priradiť najviac bodov. Veru, neľahká úloha pre degustátorov. Po sčítaní všetkých hlasov obsadili prvé tri miesta tieto tímy:

  1. Eliška
  2. Elenka & Zuzka
  3. Starší Jackson a Peterson
Víťazi Majster Haluška

Súťažiaci, ktorí obsadili prvé tri miesta (Starší Peterson, Jackson, Eliška, Zuzka, Elenka)

Prvou víťazkou súťaže „Majster Haluška“ sa stala Eliška, ktorá získala putovnú haluškovú varechu. Jej meno bude vryté do tejto varechy z topoľového dreva a o rok, budeme znova súťažiť o túto trofej. Varte halušky, experimentujte, trénujte a príďte o rok na súťaž „Majster Haluška 2020“! Už teraz sa na vás všetkých tešíme.

The following two tabs change content below.
Vo všetkom hľadám to dobré, aj keď by to mala byť iba štipka dobra. Sme strojcami vlastného šťastia ale v mnohom nám pomôže Boh, a kto vie, možno všetkých dobrých ľudí k nám posiela práve On.